Нардеп від "Слуги народу", який купив "4 канал", не має свого житла

Єдиний постійний дохід Ковальова 2020 року – депутатська зарплата
Фото: Alexandr Senko / Facebook
Народний депутат від "Слуги народу" Олексій Ковальов у декларації за 2020 рік зазначив, що орендує квартиру в Києві, а також має право користування двома будинками в Херсонській області. Декларацію Ковальова опубліковано в єдиному держреєстрі на сайті Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК).

Згідно з документом, у Ковальова немає житла. Зокрема, нардеп задекларував два будинки в Голій Пристані (Херсонська область): один – матері, інший – записаний на ім'я Тетяни Ковальової. Вона також є власницею земельної ділянки (0,1 га), на яку має право користування депутат. Крім того, Ковальов зазначив, що орендує квартиру в Києві (69,43 м&³2;).

Як зазначено в декларації нардепа, Ковальов має автомобіль BMW X6 2020 року випуску, який улітку минулого року коштував понад 2,71 млн грн.

Ковальов також задекларував майже 540 тис. грн на рахунку в ПАТ "АБ "Укргазбанк", 4,01 млн грн та приблизно $101,5 тис. – готівкою.

Єдиний постійний дохід Ковальова 2020 року – депутатська зарплата (майже 480 тис. грн).

Контекст:

"4 канал" розпочав мовлення з 2015 року, раніше він був відомим як RTI, але 2018 року провів ребрендинг. Канал веде мовлення на всій території України.

У лютому 2021 року колишній народний депутат, лідер політичної партії "Громадський рух "Народний контроль" Дмитро Добродомов став власником 50% статутного капіталу "4 каналу". Ще 50% належали члену політради партії Андрієві Мисику. Добродомов також обіймав посаду директора телеканала, зазначає "Детектор медіа".

"Українська правда", посилаючись на працівників каналу, повідомила 28 грудня, що Ковальов купив у Добродомова "4 канал".

Ковальова вказано засновником ТРК "Інтеррадіо" (компанії належить "4 канал") на порталі YouControl, частка його власності становить 100%. Зазначають, що він вніс до статутного фонду 4 363 511 грн. А його батьків Івана Ковальова та Наталію Ковальову вказано бенефіціарними власниками. Купівлю телеканала Ковальов підтвердив також у Facebook.