Нардепка від "Слуги народу" Мошенець розглядає коронавірус як різновид "біологічної зброї"

На думку Мошенець, біологічна зброя "набагато гірша, ніж ядерна"
Фото: Олена Мошенець / Facebook

Парламентарка від "Слуги народу" Олена Мошенець заявила, що біологічна зброя "набагато гірша, ніж ядерна", і зазначила, що в її розробленні Китай "вийшов на першу лінію".

Народна депутатка від "Слуги народу" Олена Мошенець в ефірі телеканала "Наш" 17 січня висловила думку, що коронавірус SARS-CoV-2 може бути різновидом біологічної зброї. Відео опубліковано на YouTube сторінці телеканала.

"Маю констатувати, що холодна війна з погрозами використання ядерної зброї переходить чи перейшла вже навіть до [використання] біологічної зброї. Це для мене найгірше. Я б сказала, що зараз Китай вийшов на першу лінію", – сказала Мошенець.

Журналістка телеканала уточнила, чи розглядає депутатка коронавірус SARS-CoV-2 як різновид біологічної зброї.

"Я розглядаю таку можливість, що це може бути одним із різновидів біологічної зброї. Про біологічну зброю, так само як і про ядерну зброю, мова йде вже багато десятиліть. Насправді ця зброя набагато гірша, ніж ядерна. Якщо ядерні боєголовки ми можемо порахувати, скільки їх, де і в яких країнах, і хоча б розуміти масштаби, а про те, що відбувається в лабораторіях, і як це може вплинути на світову кон'юнктуру в майбутньому і подальші дії – ну тут складніше сказати. Коронавірус може бути гарним прикладом того, як це може бути. Навіть без ядерної зброї", – вважає Мошенець.

Відео: Наш / YouTube

У грудні однопартієць Мошенець Юрій Камельчук заявив в ефірі телеканала "Наш", що "не довіряє жодній вакцині у світі, особливо проти вигаданої хвороби COVID-19". У січні Камельчук написав у Facebook, що вакцинація проти COVID-19 "приносить смерті", а тканинні маски не захищають від вірусів. Соцмережа видалила пост політика.

Спалах коронавірусної інфекції виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.

Станом на 18 січня у світі, за даними американського Університету Джонса Гопкінса, підтверджено 95 млн 155 тис. випадків інфекції, 2 млн 33 тис. хворих померли, 52,4 млн людей одужали. В Україні коронавірус підтвердили в 1,163 млн осіб, померло 20 869 хворих, одужало 871 196 осіб, повідомили в Міністерстві охорони здоров'я України.