Нардепка від "Слуги народу" отримала подарунки на 20 млн грн. Суд зобов'язав відкрити провадження

Аллахвердієва отримала в подарунок 14,4 млн грн, 5,3 млн грн і швейцарський годинник Defy Midnight за 310 тис. грн
Фото: Ирина Аллахвердиева / Facebook

Вищий антикорупційний суд зобов'язав генпрокурора Андрія Костіна відкрити кримінальне провадження щодо можливого незаконного збагачення нардепки від "Слуги народу" Ірини Аллахвердієвої. Про це голова Центру протидії корупції Віталій Шабунін написав у Telegram.

Як розповів Шабунін, Аллахвердієва отримала в подарунок 14,4 млн грн. До цього їй подарували ще 5,3 млн грн і швейцарський годинник Defy Midnight за 310 тис. грн, інкрустований 11 білими діамантами.

"Дарувальником був її батько, але з відкритих даних ніяк не випливає, що його офіційні доходи дозволяли йому робити такі подарунки", – зазначив голова ЦПК.

Центр протидії корупції скерував скаргу до ВАКС у зв’язку із цими подарунками й суд її підтримав.

"Суд зобов'язав Костіна зареєструвати провадження й ця ухвала оскарженню не підлягає. Крім того, генпрокурора зобов'язали повідомити суд про виконання рішення", – сказав Шабунін.

Контекст:

Ірину Аллахвердієву обрали народною депутаткою України у 2019 році. Її номер у списку партії "Слуга народу" – 116. Аллахвердієва закінчила Миколаївську державну аграрну академію за спеціальністю "облік та аудит".