Нардеп Волинець, якого розшукувало НАБУ, повідомив про госпіталізацію на шляху з Женеви до Києва

Волинець заявив, що на нього тиснуть "олігархат, криміналітет і силові структури на їхнє замовлення"
Фото: Михайло Волинець / Facebook
Народний депутат України від "Батьківщини", голова Незалежної профспілки гірників Михайло Волинець повідомив 1 лютого у Facebook, що перебуває у лікарні за кордоном.

"Змушений повідомити, що мене було екстрено госпіталізовано під час повернення зі службового відрядження на шляху з Женеви до Києва. За попередніми висновками лікарів, у мене виявлено хворобу, яка, на жаль, загрожує життю", – написав він.

Нардеп зазначив, що це пов'язано з "тривалим зволіканням та ігноруванням рекомендацій лікарів".

"До всього того – довге протистояння, коли на мене, моїх колег-профспілківців, на тлі нашої боротьби з корупцією, тисне український і російський олігархат, криміналітет і силові структури на їхнє замовлення", – заявив Волинець.

Він висловив сподівання "незабаром повернутися до України".

Контекст:

Національне антикорупційне бюро України та Спеціальна антикорупційна прокуратура повідомили Волинця про підозру 17 листопада 2022 року. Прокурори вважають, що він не вказав у декларації два автомобілі, якими користувався і які належать його близьким родичам, а також дохід цивільної дружини у сумі майже 95 тис. грн.

24 листопада НАБУ оголосило про розшук Волинця за підозрою у внесенні неправдивих даних до електронної декларації про доходи за 2020 рік на суму майже 1,79 млн грн.

Того самого дня Волинець повідомив, що йому зробили операцію і він перебуває у лікарні у Києві. Він зазначив, що має намір зустрітися з детективами НАБУ після одужання.

28 листопада в НАБУ повідомили, що знайшли нардепа.