Нардеп Железняк анонсував низку кадрових змін у владі, зокрема в керівництві Міноборони

Железняк повідомив, що Резнікова можуть замінити на Буданова
Фото: Ярослав Железняк / Facebook

Народний депутат від партії "Голос" Ярослав Железняк анонсував низку кадрових змін у владі. Про це він написав у своєму Telegram-каналі 5 лютого.

За його словами, про кадрові зміни розповів 4 лютого на погоджувальній раді голова ВРУ Руслан Стефанчук. Фінальний список мають затвердити на засіданні фракції "Слуга народу" сьогодні ввечері, проінформував Железняк.

"Сьогодні у колег із коаліції буде засідання фракції, і там уже фінальний перелік буде. Не те, що я прям вірю, що їхня думка на щось значно вплине, але деякі позиції можуть банально не набрати голосів. Та і дивно, що в чергових ротаціях жодного кандидата від самої "Слуги народу" немає", написав Железняк.

За інформацією Железняка, на посаду міністра оборони України замість Олексія Резнікова можуть призначити керівника Головного управління розвідки Міноборони України Кирила Буданова. Зі свого боку Резніков може перейти на роботу в Міністерство стратегічних галузей промисловості, а нинішній його керівник Павло Рябікін втратить цю посаду, написав Железняк.

Також, за даними Железняка, Ігоря Клименка і Василя Малюка Верховна Рада може затвердити очільниками МВС і СБУ. Наразі вони – виконувачі обов'язків.

Контекст:

Про звільнення міністра оборони Резнікова 1 лютого також повідомляло LIGA.net. За даними LIGA.net, Резніков хотів звільнитися ще влітку 2022 року, але не зробив цього через те, що "на ньому було зав'язано" процес надання Україні зброї для боротьби з російською агресією. Водночас сам Резніков заявив, що "хтось воює з ним", а він "воює за зброю".