Нардепа Тищенка повідомили про підозру. Прокуратура просить відправити його під домашній арешт

Правоохоронці вважають, що охорона Тищенка діяла незаконно
Фото: dbr.gov.ua

Офіс генпрокурора України повідомив про підозру народного депутата від "Слуги народу" Миколу Тищенка. Про це Державне бюро розслідувань України проінформувало в Telegram.

Провадження відкрито за ч. 2 ст. 146 Кримінального кодексу України (незаконне позбавлення волі).

"20 червня 2024 року в Дніпрі група осіб за вказівкою народного депутата України протиправно позбавила волі потерпілого – колишнього військовослужбовця ЗСУ. Його утримували протягом певного часу й завдали тілесних ушкоджень. Слідство встановило, що це було зроблено за попередньою змовою групою осіб та із застосуванням фізичної сили й спецзасобів", – заявили у ДБР.

В Офісі генерального прокурора розповіли, що погодили клопотання про обрання нардепу запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Також прокуратура оголосила підозру ще одній людині, яка брала "активну участь в інциденті", не уточнивши, про кого йдеться.

Контекст:

20 червня в центрі Дніпра стався конфлікт між ексбійцем спецпідрозділу ГУР Міноборони України Kraken і невідомими в камуфляжі й балаклавах. За даними поліції, чоловіку завдали тілесних ушкоджень і незаконно утримували його. Правоохоронці відкрили кримінальні провадження за ч. 1 ст. 125 (умисне легке тілесне ушкодження) та ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі) Кримінального кодексу України.

Telegram-канали стверджували, що люди в камуфляжі – охорона Тищенка. Сам нардеп назвав інцидент "провокацією" і сказав, що в нього немає охорони. Він стверджує, що колишній військовий нібито вдарив поліцейського й порізав йому руку, проте факту нападу не підтвердили в поліції.

Коментуючи інцидент, глава Офісу президента України Андрій Єрмак заявив, що поведінка Тищенка "абсолютно ганебна" і несумісна зі статусом народного депутата.