"Народний фронт" підтримав призначення Смолія головою НБУ

"Народний фронт" ухвалив рішення про підтримання кандидата на посаду голови НБУ
Фото: nfront.org.ua

Після зустрічі з кандидатом на посаду керівника Нацбанку Яковом Смолієм парламентська фракція "Народний фронт" вирішила голосувати за його призначення.

Фракція "Народний фронт" має намір підтримати призначення Якова Смолія на посаду голови Національного банку України. Про це розповів журналістам у кулуарах парламенту керівник фракції Максим Бурбак, повідомляє прес-служба "Народного фронту".

"Ми почули його програму, була дискусія, але врешті-решт фракція прийняла рішення, що в разі винесення питання на голосування ми будемо підтримувати його кандидатуру", – підкреслив Бурбак.

Він додав, що фракція обговорила й інші кадрові питання та ухвалила рішення звернутися до голови парламенту з проханням якомога швидше винести їх розгляд у парламентський зал.

27 лютого фракція "Народний фронт" провела зустріч із першим заступником голови НБУ Смолієм, кандидатуру якого 18 січня президент України Петро Порошенко запропонував для затвердження парламентом.

Згідно з Конституцією, голову НБУ призначає Верховна Рада за поданням президента строком на сім років.

"Батьківщина" і Радикальна партія виступили проти призначення Смолія. У Блоці Петра Порошенка підтримали його кандидатуру.

27 лютого посли країн "Великої сімки" (США, Канада, Великобританія, Німеччина, Франція, Італія, Японія) закликали Верховну Раду прискорити призначення голови Національного банку.

Спікер Ради Андрій Парубій прогнозує, що призначити нового голову НБУ Рада зможе 1 березня.