"Нашій державі пощастило мати такого друга". Джонсон у День Незалежності України приїхав до Києва та був нагороджений Орденом Свободи

Джонсон учетверте з початку року приїхав до України та отримав від Зеленського Орден Свободи
Фото: Boris Johnson / Twitter
Прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон, який у вересні має піти зі своєї посади, 24 серпня прибув із візитом до Києва. Відео зустрічі опублікував у Telegram президент України Володимир Зеленський.

"Радий вітати у День Незалежності великого друга України Бориса Джонсона", – написав Зеленський.

Він подякував Джонсону "за безкомпромісну підтримку" України з перших днів повномасштабної російської агресії та за стійке відстоювання інтересів України на міжнародній арені.

"Нашій державі пощастило мати такого друга!" – наголосив президент.

Джонсон зі свого боку наголосив, що Великобританія і надалі підтримуватиме українських друзів, а Україна "може перемогти і переможе у цій війні".

"Те, що відбувається в Україні, важливе для всіх нас. Саме тому я сьогодні в Києві", – написав він у Twitter.

Під час зустрічі Зеленський нагородив Джонсона Орденом Свободи, повідомив "Укрінформ". Орден Свободи є найвищим орденом України, яким можуть бути нагороджені іноземці та особи без громадянства

"Сьогодні у День нашої Незалежності, яку ми відзначаємо, я маю честь вручити Борису від імені всіх українців Орден Свободи. Ця нагорода повністю відображає все те, що робив Борис, робить для нашої країни та усієї Європи", – сказав президент України.

Окрім того, лідери урочисто погасили нову марку "Укрпошти" "Вільні, Незламні, Непереможні", присвячену Дню Незалежності.

Джонсон також опублікував сьогодні відеопривітання України із Днем Незалежності.

Контекст:

Цей приїзд став третім візитом Джонсона в Україну від початку повномасштабного вторгнення Росії та четвертим за цей рік.

Згідно з результатами опитування Соціологічної групи "Рейтинг", Джонсон – іноземний лідер, який має один із найвищих показників позитивного ставлення серед українців.

На початку червня Джонсона посвятили у козаки у Чернігові, політик також став почесним громадянином Одеси.