Насіров заявив, що йому підкинули картату ковдру, якою він був укритий на суді з обрання запобіжного заходу

Насіров: Я тепер дуже впевнений, що це просто було зрежисоване шоу
Фото: EPA

Відсторонений від посади голови Держфіскальної служби Роман Насіров сказав, що картата ковдра, якою він був укритий на суді з обрання запобіжного заходу, з'явилася після того, як співробітники НАБУ забрали його з лікарні та возили Києвом "у якійсь незрозумілій машині з якимись незрозумілими людьми".

Відсторонений від посади голови Держфіскальної служби Роман Насіров заявив, що йому підкинули картату ковдру, якою він був укритий на суді з обрання запобіжного заходу. Про це він сказав 26 квітня, відповідаючи на запитання журналістів, повідомляє кореспондент"ГОРДОН".

"Співробітники Національного антикорупційного бюро забрали мене з лікарні, хоча не мали на це жодних законних чи моральних прав, тим більше, потім мене возили містом у якійсь незрозумілій машині з якимись незрозумілими людьми, які точно не були медиками, оскільки досі не з'ясовано, хто ці люди, що вони робили і що вони робили зі мною особисто. І саме тоді з'явилася ця знаменита ковдра. І я тепер дуже впевнений, що це просто було зрежисоване шоу", – зазначив він.

НАБУ та Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють відстороненого від посади голови ДФС Романа Насірова у зловживанні владою та службовим становищем (ст. 364 Кримінального кодексу), що завдало шкоди на суму приблизно 2 млрд грн. За даними слідства, на посаді керівника Держфіскальної служби він ухвалював рішення в інтересах депутата Олександра Онищенка, проти якого розслідують справу за підозрою в махінаціях із газом.

Підозру голові ДФС вручили пізно ввечері 2 березня в лікарні "Феофанія". Після того як правоохоронці зачитали повідомлення, Насірова перевели до кардіологічної реанімації. Лікар заявив, що у чиновника стався інфаркт. Хоча чиновник цю інформацію пізніше спростував. Він заявив, що у нього діагностували "гіпертонічний криз та передінфарктний стан".

Засідання з обрання запобіжного заходу тривало з 4 березня. 7 березня Солом'янський районний суд обрав Насірову запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з можливістю внесення застави в розмірі 100 млн грн. Майже весь час до оголошення рішення Насіров лежав, укритий ковдрою, 7 березня він сидів біля своїх адвокатів.

Голову ДФС заарештували на 60 днів – до 30 квітня поточного року.

Увечері 16 березня Насіров вийшов на свободу після того, як його дружина внесла за нього 100 млн грн застави, як вимагав суд. НАБУ ініціювало перевірку походження цих коштів.