"Не боюся додаткових повноважень". Кулеба прокоментував інформацію про ймовірне призначення главою МЗС

Кулеба: Усі призначення відбудуться чи ні за результатами завтрашнього засідання, а до цього часу немає сенсу спекулювати
Фото: Dmytro Kuleba / Facebook

Можливість поєднувати посади міністра закордонних справ і віцепрем'єра з євроінтеграції може стати посиленням української дипломатії, сказав прем'єр із питань євроінтеграції України Дмитро Кулеба.

3 березня віцепрем'єр із питань євроінтеграції Дмитро Кулеба розповів журналістам, що президент України Володимир Зеленський дійсно вів із ним перемовини про призначення на посаду міністра закордонних справ країни, повідомляють "Українські новини".

Відповідаючи на запитання про його ймовірне призначення на посаду міністра закордонних справ, Кулеба сказав: "Поки що нічого коментувати".

"Іде політичний процес, ідуть консультації. Давайте дочекаємося завтрашнього дня і вже на основі тих чи інших рішень, які будуть ухвалені, будемо коментувати призначення або непризначення. Усі призначення відбудуться чи ні за результатами завтрашнього засідання, а до цього часу немає сенсу спекулювати. Я звик робити висновки за результатами прийнятих чи неприйнятих рішень", – сказав він.

Кулеба зазначив, що готовий до виконання нових повноважень.

"Я ніколи не боявся брати на себе додаткові повноваження, які я здатен виконати. Але ще раз наголошую, що рішення в руках президента і парламенту", – сказав він.

Кулеба додав, що позитивно ставиться до можливості поєднання посади міністра закордонних справ і віцепрем'єра з євроінтеграції.

"Якщо це відбудеться, то, незалежно від прізвища людини, яка об'єднуватиме ці посади, це буде підсилення і української дипломатії, і європейської та євроатлантичної інтеграції", – підкреслив він.

2 березня "Українська правда" повідомила про ймовірну відставку Вадима Пристайка з посади глави МЗС. За даними видання, на позачерговому засіданні Верховної Ради, призначеному на 4 березня, міністром закордонних справ можуть призначити Кулебу.

Пристайко заявив, що готовий до відставки.