"Неможливо бути повністю задоволеним або незадоволеним якоюсь людиною". В Офісі президента прокоментували чутки про відставку Шмигаля

Тимошенко: Заміни прем'єр-міністра немає на порядку денному
Фото: president.gov.ua

Заступник глави Офісу президента України Кирило Тимошенко в інтерв'ю головній редакторці інтернет-видання "ГОРДОН" Олесі Бацман сказав, що не розуміє, чому "народжуються чутки" про ймовірну відставку прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля.

Заступник глави Офісу президента України Кирило Тимошенко вважає необґрунтованими чутки про ймовірну відставку прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля.

"Ці чутки я бачив у соцмережах, у [заявах] різних експертів, у Telegram-[каналах]. Під цими чутками взагалі жодної основи. Денис – необхідна людина, у якого є команда і який працює на те, щоб подолати кілька проблем, котрі є у країні: і COVID-19 – світова проблема, і кризова ситуація в економіці, яка теж не тільки в нашій країні. Я взагалі не розумію, чому народжуються такі чутки", – сказав він в інтерв'ю головній редакторці інтернет-видання "ГОРДОН" Олесі Бацман.

На думку Тимошенка, поява таких повідомлень пов'язана з тим, що Шмигаль "комусь невигідний".

"Неможливо бути повністю задоволеним або незадоволеним якоюсь людиною – це без прив'язки до Дениса Шмигаля. Звісно, бувають якісь питання, так їх розв'язують", – додав він.

Журналістка запитала, чи можлива коаліція між парламентською фракцією "Слуга народу" і групою "За майбутнє" і, відповідно, – призначення на посаду прем'єр-міністра лідера партії "За майбутнє" Ігоря Палиці.

"Не чув, щоб такий варіант був на столі. Ці варіанти, можливо, й обговорюють, але не в Офісі президента", – відповів Тимошенко.

Коментуючи інформацію про ймовірне призначення на посаду глави Кабміну колишнього прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана, заступник глави ОПУ сказав:

"Заміни прем'єр-міністра немає на порядку денному. Я знаю Гройсмана кілька років, з огляду на різні причини ми перетиналися щодо політичних питань і щодо питань піару. Я вважаю, що він зробив багато всього свого часу, стабілізував ситуацію, яка була хиткою, передав новій команді кермо влади в нормальному стані".

Уряд Шмигаля було сформовано 4 березня. Повідомлення про його ймовірну відставку періодично з'являються із травня.

18 червня Верховна Рада вдруге провалила голосування за програму дій уряду, затвердження якої дає уряду річний імунітет від відставки. Після голосування в парламенті Шмигаль говорив, що не бачить підстав для відставки уряду.

"Для уряду взагалі немає жодних проблем, жодних змін. Нам не потрібен імунітет, нам треба розуміння, що ми з парламентом можемо виконувати програмні заходи на користь Україні", – заявив тоді Шмигаль.

Відео: Алеся Бацман / YouTube