"Невже для наших воїнів важлива моя біографія, от прямо сьогодні?" Нова амбасадорка України в Болгарії відповіла на закиди "недолугих" журналістів

Зеленський призначив Ілащук (на фото) послом України в Болгарії 23 грудня
Фото: Олеся Ілащук / Telegram
Призначена на посаду посла України в Болгарії Олеся Ілащук пообіцяла у Telegram 29 грудня, що її біографію буде опубліковано на офіційному державному сайті та офіційних ресурсах українського диппредставництва.

Вона зазначила, що "у зв'язку з безліччю задач" питання про біографію "не було пріоритетним", а "кожен українець і українка розуміють, що треба робити конкретні справи, а не займатися піаром".

За словами Ілащук, вона брала участь у вирішенні "питань оборонного та гуманітарного значення" для України.

"Уперше за довгий час ми отримали і продовжимо отримувати реальну допомогу від наших партнерів у Болгарії", – вказала нова амбасадорка України.

Також у Болгарії стартувала "логістична операція", під час якої відбудеться доправлення військової та військово-технічної допомоги в Україну, додала Ілащук.

"Невже для наших воїнів важлива моя біографія, от прямо сьогодні? Для людей, які втратили домівки і потребують негайної допомоги? Звісно, що ні! – вказала амбасадорка. – Для друзів… і для тих недолугих журналістів, хто в цей скрутний час намагається "хайпувати" на домислах, ставить під сумнів компетентність рішення уряду та нашого президента… я даю відповідь про свою біографію. Ті, хто пише статті без доказів та перекручує факти на свій лад, розхитує наше суспільство під час воєнного стану, працює на ворога".

Контекст:

Президент Володимир Зеленський 23 грудня змінив посла України у Болгарії – указом №879/2022 звільнив із посади Віталія Москаленка, а указом №880/2022 призначив послом Ілащук.

"Європейська правда" написала 25 грудня, що Ілащук не має досвіду роботи ні в дипломатії, ні на державних посадах і досі позиціонувалася як фахівчиня із сексології та дорогоцінних прикрас. Інформацію про те, що нова амбасадорка у Болгарії не має стосунку до МЗС, журналістам підтвердило кілька джерел у дипкорпусі.

У МЗС України заявили, що Ілащук має кваліфікацію спеціаліста з міжнародних відносин. Вона здобула диплом із відзнакою за спеціальністю "країнознавство" кафедри міжнародних відносин факультету історії, політології та міжнародних відносин Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, повідомили у відомстві. У МЗС додали, що "призначення на посади послів некадрових дипломатів є звичайною міжнародною практикою".