Новий прем'єр Нідерландів здійснив перший візит до України, відвідавши підземну школу в Запоріжжі. Фото, відео photo icon

Схооф і Зеленський 2 вересня відвідали перший тематичний урок в одному з навчальних закладів Запоріжжя, зазначили в ОП
Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський і новий прем'єр-міністр Нідерландів Дік Схооф 2 вересня відвідали перший тематичний урок в одному з навчальних закладів Запоріжжя. Про це поінформував пресцентр ОП.

"Поспілкувалися з учнями, привітали з першим навчальним днем цього року. Пишаємося нашими школярами-героями, які в Україні, незважаючи ні на що, навчаються, борються", – написав в Х Зеленський.

Україна може розраховувати на подальшу підтримку Нідерландів, зазначив в Х Схооф, який здійснив перший візит до країни як прем'єр-міністр.

"Неймовірно бачити, як українці й далі живуть і підтримують свою країну в місті, розташованому лише за кілька десятків кілометрів від фронту. Сьогодні вранці я відвідав підземну школу і був на урочистій лінійці з нагоди початку навчального року. Важко уявити, як діти й учителі справляються з постійною загрозою бомб і безпілотників", – наголосив Схооф.

Як вказали в ОП, Зеленський і Схооф поспілкувалися з учнями 1-го й 11-го класів. Нідерландський прем'єр подарував учням кілька відомих у його країні книжок, перекладених українською мовою.

Голова Запорізької ОВА Іван Федоров розповів Зеленському і Схоофу, що в регіоні через російські обстріли реалізують програму з будівництва підземних шкіл.

До кінця року в Запорізькій області планують облаштувати ще вісім закладів в укриттях, що дасть змогу здобувати знання офлайн понад 6 тис. учнів.