Офіс президента готує візит Зеленського в Польщу

Зеленський має намір відвідати Польщу у травні
Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський планує взяти участь в урочистостях із нагоди 230-ї річниці конституції Польщі.

Офіс президента України готує візит глави держави Володимира Зеленського в Польщу. Про це 30 березня повідомляє "Укрінформ" із посиланням на заступника глави ОП Ігоря Жовкву.

"Ми очікуємо на участь президента Польщі Анджея Дуди в інавгураційному саміті Кримської платформи і заходах із нагоди 30-річчя незалежності України. У свою чергу, плануємо візит президента Володимира Зеленського до Варшави у травні для участі разом з іншими європейськими лідерами в урочистостях із нагоди 230-ї річниці конституції Польщі", – сказав Жовква.

За його словами, сторони вже погодили графік контактів на найвищому рівні на поточний рік.

Зеленський відвідував Польщу двічі – 2019-го і 2020 року. Востаннє Зеленський і Дуда зустрічалися в жовтні минулого року в Києві. За підсумками перемовин глави двох держав зробили низку заяв: засудили наругу над пам'ятниками та наголосили на важливості ексгумації жертв конфліктів ХХ століття, обговорили необхідність деокупації Криму, підписали договір про розширення доступу до об'єктів приватизації.

Зеленський також висловив думку, що головування Польщі в Раді Євросоюзу у 2025 році допоможе Україні досягти повноправного членства у блоці.