"Опора" назвала явку виборців у другому турі виборів мера Кривого Рогу

За місце мера Кривого Рогу борються Шевчик і Павлов
Фото: EPA
Явка у другому турі виборів мера Кривого Рогу становила понад 34%, про це повідомили у громадянській мережі "Опора".

Станом на 20.00 6 грудня явка під час повторного голосування на виборах мера Кривого Рогу Дніпропетровської області становила 34,6%. Про це громадянська мережа "Опора" повідомила у Facebook.

"Явка виборців у Чернівцях 29 листопада на цей же час склала 23%, а 22 листопада інтегрована явка виборців у 11 містах становила 29,23%", – зазначено в пості.

За місце мера Кривого Рогу борються Дмитро Шевчик ("Слуга народу") і Костянтин Павлов ("Опозиційна платформа – За життя"), які 25 жовтня набрали 25,94% і 9,15% голосів відповідно.

Місцеві вибори на всій території України, крім анексованого Криму та окупованих районів Донецької та Луганської областей, відбулися 25 жовтня. Громадяни України обирали міських, сільських і селищних голів, а також депутатів обласних, районних, міських, сільських і селищних рад. Вибори вперше провели згідно з новим Виборчим кодексом – за пропорційною системою з відкритими списками. За інформацією Центрвиборчкому, явка виборців у першому турі становила 36,88%.

22 листопада в низці міст України відбулося повторне голосування на місцевих виборах. Мерів, зокрема, вибирали у Дніпрі, Нікополі (Дніпропетровська область), Слов'янську (Донецька область), Ужгороді, Бердянську (Запорізька область), Дрогобичі (Львівська область), Львові, Миколаєві, Полтаві, Рівному і Черкасах.

У першому турі виборів мера Кривого Рогу, який відбувся 25 жовтня, 71-річний Юрій Вілкул набрав 46,27% голосів виборців, інформував "Первый городской телеканал". До другого туру вийшов також Шевчик, а Павлов посів третє місце і до другого туру не потрапив.

12 листопада стало відомо, що Вілкул утретє за півтора місяця звернувся по допомогу до медиків через проблеми із серцем, йому зробили операцію. Після цього Вілкул зняв свою кандидатуру з другого туру виборів.