"Пам'ятайте: молитва сильна й удома". Зеленський привітав християн західного обряду з Великоднем

Зеленський: Це вже другий Великдень, який ми мусимо провести вдома
Фото: Володимир Зеленський / Facebook
Президент України Володимир Зеленський попросив побожних людей провести Великодень удома заради власного здоров'я і здоров'я близьких.

Президент України Володимир Зеленський привітав християн західного обряду, які святкують 4 квітня Великдень, і закликав їх не ходити сьогодні до церкви. Про це глава держави написав у Facebook.

Він нагадав, що пандемія коронавірусу досі залишається викликом для людей.

"Це вже другий Великдень, який ми мусимо провести вдома і заради власного ж здоров’я та здоров’я рідних дивитися богослужіння по телебаченню та в соцмережах, а не відвідувати церкви. Пам’ятайте: молитва сильна й удома. І цей новий виклик – випробування, з якого ми обов’язково вийдемо сильнішими", – підкреслив президент.

Він побажав побожним людям добробуту, здоров'я і віри, яка "робить життя в розмаїтій Україні комфортнішим".

За даними Міністерства охорони здоров'я, рівень госпіталізацій із COVID-19 перевищено у 22 регіонах України. У "червоній" зоні епідемічної небезпеки зараз Київ та 10 областей.

Спалах коронавірусної інфекції виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.

Від початку епідемії в Україні підтвердили 1,745 млн випадків коронавірусу, померло понад 34 тис. осіб, видужало 1,3 млн хворих.