Parimatch судиться із Зеленським за допомогою адвоката, який представляє також інтереси російського бізнесмена Мельниченка – ЗМІ

Інтереси підсанкційних в Україні осіб представляє в судах Денис Шкаровський, пише УНІАН
Фото: eba.com.ua

Агентство УНІАН проаналізувало Єдиний державний реєстр судових рішень та офіційний портал судової влади України і зʼясувало, що адвокатом на судових засіданнях щодо зняття санкцій за звʼязки з Росією є Денис Шкаровський.

Журналісти зазначили, що компанія Skypal Limited – материнська компанія групи Parimatch – залучила для захисту інтересів у Верховному Суді проти президента України Володимира Зеленського за зняття санкцій того самого адвоката, що і підсанкційний російський бізнесмен Андрій Мельниченко.

"Адвокатом кіпрської Skypal Limited, як і двох інших юросіб Parimatch – FirstPM Entertainment Ltd і Ericius Investments Limited, на судових засіданнях щодо зняття санкцій за роботу в Росії виступає Денис Шкаровський. Цей самий адвокат одночасно представляє інтереси найбагатшого російського олігарха, за версією журналу Forbes, Андрія Мельниченка і його компаній "Еврохим" і Новомосковської акціонерної компанії "Азот", – ідеться в повідомленні агентства.

Автори матеріалу на підтвердження навели скріншоти з офіційних сайтів.

Санкції проти Мельниченка та його активів ввели указом президента Володимира Зеленського 24 червня 2021 року через загрози національній безпеці.

Санкції проти Parimatch ввели 10 березня 2023 року через зв'язки компанії з Росією. За даними СБУ, яка ініціювала санкції, менеджмент Parimatch має прямі зв'язки з країною-агресором.