Партія "Слуга народу" не висуватиме свого кандидата на окрузі №206 у Чернігівській області

Вибори на окрузі №206 призначили після загибелі Антона Полякова

Фото: depositphotos.com

Партія "Слуга народу" не буде представлена своїм кандидатом на проміжних виборах до Верховної Ради України на окрузі №206 у Чернігівській області. Про це 14 лютого повідомили Суспільному народні депутати від "Слуги народу" Олег Семінський та Валерій Зуб, а також голова політради обласної організації цієї політсили Олександр Сова.

"Кандидатури від "Слуги народу" немає, ніхто не реєструвався. Це партійне рішення, рішення керівництва партії. Обговорення щодо потенційних кандидатів теж не було", – зазначив Зуб.

Контекст:

Вибори на окрузі №206 призначили після загибелі нардепа від групи "За майбутнє" Антона Полякова. Він помер у ніч на 8 жовтня 2021 року у віці 33 років. Поліція Києва повідомляла, що депутату стало зле в таксі. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 (навмисне вбивство) Кримінального кодексу України з позначкою "природна смерть". 11 жовтня його поховали у Чернігові.

13 січня мер Чернігова Владислав Атрошенко заявив, що Офіс президента політичним тиском та шантажем намагається змусити його піти на "договірняки", відмовитися від співпраці з партією "УДАР Віталія Кличка" і не висувати кандидата на проміжних виборах до Верховної Ради у 206-му окрузі.

4 лютого з'їзд партії "УДАР Віталія Кличка" висунув кандидатом у депутати Верховної Ради у 206-му окрузі голову чернігівської обласної організації партії УДАР, секретаря Чернігівської міськради Олександра Ломака.

9 лютого Центральна виборча комісія зареєструвала Ломака кандидатом на проміжні вибори до Верховної Ради на цьому окрузі.