Перед виїздом Януковича до Харкова у 2014 році речі з "Межигір'я" заносили у вантажівку – екс-охоронець

Янукович утік з України в лютому 2014 року
Фото: EPA

Колишній охоронець екс-президента України Віктора Януковича Олесь Шаран розповів, що перед утечею Януковича з його резиденції "Межигір'я" вивозили "картини і якісь згортки".

Перед виїздом до Харкова 21 лютого 2014 року екс-президента України Віктора Януковича речі з його резиденції "Межигір'я" заносили у вантажний автомобіль. Про це під час засідання в Оболонському райсуді Києва у четвер сказав екс-охоронець Януковича, військовослужбовець Управління держохорони Олесь Шаран, передає кореспондент видання "ГОРДОН".

"Приблизно о 21.00 Янукович сказав, що будемо вилітати в Харків. Потім зайшов у будинок і там деякий час збирався, готувався до поїздки. Біля будинку в цей час стояв вантажний автомобіль, туди вантажили речі. Це були картини змотані, згортки, щось таке", – сказав екс-охоронець Януковича.

Він додав, що до цього такого вивезення речей із "Межигір'я" він не бачив.

Янукович був президентом України з 25 лютого 2010 року. Він утік із Києва в лютому 2014 року в розпал масових багатотисячних протестів у країні.

22 лютого 2014 року Верховна Рада визнала, що він самоусунувся від посади і не виконує своїх обов'язків, після чого було оголошено нові президентські вибори. Зараз екс-президент із сім'єю мешкає в Росії.

В Оболонському суді Києва триває розгляд справи за обвинуваченням Януковича в держзраді, пособництві у веденні війни і посяганні на територіальну цілісність та недоторканність України, що призвело до загибелі людей.