Петиція про заборону в Україні концертів росіян набрала необхідну для розгляду кількість голосів

Автор петиції назвав кілька росіян, які можуть стати винятком
Фото: pixabay.com
Опублікована на сайті президента України петиція з вимогою повністю заборонити у країні концертну діяльність російських артистів набрала необхідні для розгляду 25 тис. голосів.

Петицію було розміщено 21 вересня і станом на 10 жовтня, за 72 дні до завершення голосування, вона здобула підтримку 25 038 користувачів.

"Повна заборона концертної діяльності артистів із країни-агресора – Росії до повернення Криму у склад України та відновлення контролю Україною над своїми східними кордонами", – такий заголовок у зверненні.

Виняток пропонують передбачити лише "для тих російських представників культури, хто публічно виступив проти російської агресії", зокрема згадано письменника Віктора Шендеровича, акторку Лію Ахеджакову, музиканта Андрія Макаревича.

Автором петиції є український ведучий і продюсер Ігор Кондратюк.

Тепер на петицію має відповісти глава держави Володимир Зеленський. До обрання на посаду він сам був артистом.

Контекст:

Росія анексувала Крим після незаконного "референдуму" 16 березня 2014 року. Приєднання півострова до РФ не визнають Україна та більшість країн світу. Наразі між материковою Україною та Кримом діє контрольно-пропускний режим, а Київ де-факто не контролює півострова.

Одразу після анексії Криму 2014 року Росія розпочала збройну агресію на сході України. Бойові дії тривають між Збройними силами України з одного боку та російською армією і підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей, – з іншого. Офіційно РФ не визнає свого вторгнення в Україну, незважаючи на надані Україною факти та докази.

У зв'язку з підтримкою окупації Криму українська влада заборонила в'їзд у країну групі російських представників шоу-бізнесу.