Після бійки Шуфрича з Бутусовим Медведчук назвав Порошенка "шісткою", а Мураєва – зрадником

За словами Медведчука, Шуфрич відстоював свою позицію "як справжній мужик"
Скріншот: Shuster online / YouTube

Бійку в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера" між головним редактором інтернет-видання "Цензор.НЕТ" Юрієм Бутусовим та народним депутатом від фракції "Опозиційна платформа – За життя" Нестором Шуфричем нардеп від ОПЗЖ Віктор Медведчук назвав "цинічним нападом" і "ганебною ситуацією". Про це він написав 19 лютого в Telegram.

Медведчук вважає ініціатором сутички Бутусова. Він назвав журналіста "шавкою" і представником "націонал-радикальних сил".

Шуфрич, за словами Медведчука, відстоював свою позицію "як справжній мужик".

"Вважаю, що Нестор Шуфрич гідно і переконливо відстоював свої погляди, сміливо й упевнено поводився під час конфлікту", – написав Медведчук.

Свою думку нардеп висловив також щодо поведінки п'ятого президента України, нардепа від "Європейської солідарності" Петра Порошенка.

"Не мав і не маю ілюзій щодо Порошенка, але він зміг здивувати мене, ставши звичайною "шісткою" в "самого Бутусова", – заявив Медведчук.

Лідера партії "Наші" Євгенія Мураєва він звинуватив у безпринципності – після того, як, за словами Медведчука, Шуфрич, "не шкодуючи сил, відстоював телеканал "Наш".

"Щодо Мураєва, то його поведінка є справжнім гімном зради й відсутністю бажання та здатності відстоювати навіть не принципи – я не вірю в існування в Мураєва будь-яких принципів. Його поведінка є проявом повної нікчемності й політичним самогубством, бо наступного разу хтось із радикалів, які забули суворі інструкції з Банкової, "заліпить ляпаса" Мураєву. Мураєв своєю поведінкою показав, що на відміну від Шуфрича його можна не боятися", – написав нардеп.

Контекст:

Бутусов під час токшоу 18 лютого закликав ведучого Савіка Шустера не давати слова Шуфричу і Мураєву, бо вони поширюють "проросійські наративи" й "несуть нісенітницю".

Під час чергового виступу Шуфрича до нього підійшов Бутусов і вдарив у обличчя. Той упав зі стільця, після чого між ними почалася бійка. Бутусова та Шуфрича розняли гості передачі. Шуфрич після інциденту пішов зі студії, але незабаром повернувся і заявив, що журналіст "дряпається як дівчисько". На обличчі депутата було видно садна і подряпини. На обличчі та шиї Бутусова теж можна було побачити садна.

Після бійки суперечка між Бутусовим та Шуфричем тривала. Журналіст закликав Шустера "вгамувати" Шуфрича і додав: "Він веде замість вас програму". Шустер у відповідь попросив не "провокувати його" та розкритикував Бутусова. "Ви не маєте рації, тому що ногами та руками проблеми не вирішують. Проблеми вирішують головою. Якщо вона є, то проблеми вирішуються, а якщо голови немає, то не вирішуються", – сказав він журналісту.