Поліція Донецької області просить Генпрокуратуру дати оцінку діям Парасюка

Аброськін і Голубан провели брифінг
Фото: dn.npu.gov.ua

Позафракційний народний депутат Володимир Парасюк очолив напад активістів на правоохоронців, заявив командир роти спецпризначення поліції Донецької області Юрій Голубан.

Поліція Донецької області просить Генеральну прокуратуру дати оцінку діям позафракційного народного депутата Володимира Парасюка, під керівництвом якого нібито було скоєно напад на співробітників поліції у Слов'янську. Про це йдеться в повідомленні прес-служби поліції.

"Унаслідок нападу групи озброєних осіб на чолі з народним депутатом, які здійснили силовий прорив через блокпост в обхід законних процедур перевірки, постраждали сім співробітників поліції, які отримали травми різного ступеня тяжкості", – заявив під час брифінгу у Краматорську заступник голови Національної поліції України і начальник поліції Донецької області В'ячеслав Аброськін.

Він розповів, що спецпідрозділ донецької поліції ніс службу з охорони громадського порядку на посту при в'їзді до Слов'янська і перебував там за розпорядженням штабу АТО в межах контрдиверсійних заходів, які проводяться на території області. Приблизно о 19.00 на блокпост під'їхала колона машин із невідомими, їх попросили пред'явити документи та надати автомобільний транспорт для огляду.

"Люди відмовилися це робити. При цьому вийшов нардеп Парасюк (позафракційний народний депутат Володимир Парасюк. – "ГОРДОН") і з погрозами, лайкою почав ображати співробітників поліції і намагатися своїми діями спровокувати бійку. Коли йому самому це не вдалося, він дав команду своїм людям, які прибули разом із ним у колоні, і по суті, громадянин Парасюк очолив напад на співробітників поліції", – заявив на брифінгу командир роти спецпризначення поліції Донецької області Юрій Голубан.

Він зазначив, що в нападі брали участь приблизно 40–45 осіб. Правоохоронці вирішили не застосовувати вогнепальної зброї проти нападників.

Аброськін підкреслив, що співробітники поліції Донецької області "піддаються постійним нападкам з боку народних депутатів України".

"Сьогодні найяскравіший приклад, коли не просто образили, а дали команду побити співробітників поліції. Наразі ми аналізуємо цю ситуацію. Оцінку діям народного депутата дасть Генеральна прокуратура. Адже без закону у нас у країні буде вакханалія", – підсумував заступник голови Нацполіції.

Прес-служба Національної поліції Донецької області оприлюднила відео конфлікту учасників блокади і правоохоронців у районі Слов'янська Донецької області, який стався ввечері 14 березня.

На відео видно, як Парасюк намагався штовхати правоохоронців, ображав і зривав маски із силовиків, які перешкоджали просуванню транспорту активістів.

Пізніше помічник Парасюка Ірина Голуб оприлюднила відео, як поліція відкрила вогонь після того, як Парасюк і активісти блокади намагалися проїхати кордон правоохоронців поблизу Слов'янська.