Помічник Бакуліна повідомив, що нардеп переніс операцію і перебуває в лікарні

Бакулін керував НАК "Нафтогаз України" із 2010-го до 2014 року
Фото: gazprom.ru

Помічник нардепа від Опозиційного блоку Євгена Бакуліна не повідомив, чому парламентарію знадобилася операція.

Народний депутат від Опозиційного блоку Євген Бакулін переніс операцію і перебуває в лікарні, сказав помічник парламентарія в коментарі "112 Україна".

Він не уточнив, чому нардепу знадобилася операція.

2 лютого генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що має намір наступного тижня внести до Верховної Ради подання про позбавлення Бакуліна недоторканності. За словами генпрокурора, парламентарій фігурує у справі про закупівлю 2011 року за завищеними цінами бурових установок В312 і В319.

За версією слідства, посадові особи Міністерства енергетики та вугільної промисловості України, НАК "Нафтогаз України" та ДАТ "Чорноморнафтогаз" у березні та жовтні 2011 року закупили установки приблизно за $400 млн.

За словами Луценка, у процесі закупівлі вкрали приблизно $144 млн. До злочинної схеми, згідно з інформацією одного зі свідків у цій справі, були причетні екс-президент України Віктор Янукович, екс-глава Національного банку України Сергій Арбузов, екс-глава "Нафтогазу" Бакулін, колишній голова правління "Чорноморнафтогазу" Валерій Ясюк та інші чиновники. $95 млн було переказано на рахунки компаній Януковича й Арбузова, понад $45 млн отримали високопосадовці з "Нафтогазу України" і "Чорноморнафтогазу", ще $4 млн – власниця ПАТ "Вернум банк" Наталія Ігнатченко за конвертаційні послуги.

Із березня 2010 до березня 2014 року Бакулін був головою НАК "Нафтогаз України". Із 27 листопада 2014 року – народний депутат України VIII скликання.

21 березня 2014 року Міністерство внутрішніх справ затримало Бакуліна. Глава відомства Арсен Аваков заявляв тоді, що він був пов'язаний зі злочинною групою, яка завдала збитків державі на суму приблизно $4 млрд. Міністр говорив, що Бакулін фігурує у трьох епізодах.

Екс-главу "Нафтогазу" заарештували, 25 квітня він вийшов із-під варти під заставу в розмірі  9,987 млн грн.