Помічнику нардепа від "Слуги народу" оголосили підозру – САП

У справі фігурує хабар у розмірі $13 тис.
Фото: pixabay.com

15 вересня помічнику нардепа від "Слуги народу" Олександрові Юрченку обиратимуть запобіжний захід у справі про хабарництво. Підозру вже оголосили, зазначили у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

Помічнику народного депутата України оголосили про підозру за статтею Кримінального кодексу про пособництво в одержанні неправомірної вигоди відповідальною службовою особою. Про це 15 вересня поінформувала у Facebook Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП).

"Повідомлено про підозру помічнику народного депутата України, який виступив посередником в отриманні $13 тис. за внесення пропозицій до законопроєкту, що стосувалися переробки твердих побутових відходів, та підбурюванні щодо надання $200 тис. неправомірної вигоди для підкупу народних депутатів – членів комітету для підтримки вказаних правок" , – ідеться в повідомленні.

У САП зазначили, що факт отримання помічником нардепа частини хабаря зафіксовано в середині серпня.

Підозру виписано за ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 368 (пособництво в одержанні неправомірної вигоди, вчинене службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище) Кримінального кодексу України.

На 15 вересня призначено засідання Вищого антикорупційного суду, який розгляне клопотання прокуратури про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

У пості САП не вказано прізвища нардепа, проте обставини справи свідчать, що йдеться про нардепа від "Слуги народу" Олександра Юрченка.

13 вересня "Українська правда" написала, що Національне антикорупційне бюро оголосило про підозру помічнику Юрченка. Як уточнив виключений із фракції "Слуга народу" нардеп Гео Лерос, помічник отримав хабар у розмірі $13 тис. із $200 тис., які було призначено Юрченку за правки до законопроєкту, пов'язаного з побутовими відходами.

Юрченко є головою підкомітету з питань поводження з побутовими відходами комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг.