Понамарчук: Чорновіл забороняв мені пускати його сина Тараса в "Рух-прес". Чому? Не скажу. Зі старшим сином Андрієм стосунків у нього теж не було

Понамарчук: 15 років вони його не бачили
Фото: Сергій Крилатов / Gordonua.com

Діти українського державного діяча В'ячеслава Чорновола Тарас і Андрій ніколи не говорили про батька. Про це в інтерв'ю головному редактору видання "ГОРДОН" Олесі Бацман розповів журналіст, прес-секретар В'ячеслава Чорновола Дмитро Понамарчук.

Український державний діяч В'ячеслав Чорновіл, який загинув у 1999 році, забороняв пускати синів Андрія і Тараса в інформагентсво "Рух-прес". Про це в авторській програмі Олесі Бацман на телеканалі "112 Україна" повідомив журналіст, прес-секретар Чорновола Дмитро Понамарчук, який був директором "Рух-прес".

За словами Понамарчука, сина Тараса В'ячеслав Чорновіл не рекомендував йому "ніяк".

"Забороняв мені пускати його в "Рух-прес"... В'ячеслав Чорновіл запитав: "Що у вас учора робив Тарас?" Я кажу: "У гості заходив". Адже він був журналістом, навіть більше, він син. Він каже: "Нехай до вас більше не ходить". Я: "Та не можу я дати таке розпорядження". Хоча я був директором "Рух-прес". Як я міг дати таку вказівку? У мене там прохідний двір, у тому "Рух-прес", був. Повно людей. А мені все одно було. Іноді до 50 осіб збиралося у двох кімнатах", – розповів журналіст.

На запитання, чому В'ячеслав Чорновіл про це просив, Понамарчук відповів: "Не скажу".

Він зазначив, що ні Тарас, ні старший син В'ячеслава Чорновола Андрій про батька з ним не говорили.

За словами Пономарчука, В'ячеслав Чорновіл "дуже сильно" любив своїх синів.

"15 років вони його не бачили... Але завжди він питав різних людей: "А ти Тараса бачив? Як він?" І я чув це. І бачив, що він небайдужий до Андрія і Тараса. Хоча за його життя, я вам казав, був той випадок із Тарасом у "Рух-прес", – розповів він.

Журналіст зазначив, що сини теж любили політика.

"Судячи з листів, які Тарас писав на зону В'ячеславу Максимовичу, – так. Але знаєте, що В'ячеслав Максимович робив? Геніально! ...Тарас напише, батько повиправляє помилки червоним – і надсилає назад. ...Думаю, були і теплі слова. Сестра (В'ячеслава Чорновола) Валентина Чорновіл опублікувала без правок листи. У них тепло є", – підкреслив він.

Прес-секретар Чорновола Понамарчук: Автокатастрофа із Чорноволом – убивство. За п'ять–сім хвилин, поки я був у відключці, його і водія могли добити кастетами. Читайте повний текст інтерв'ю

Старший син В'ячеслава Чорновола, Андрій, народився 21 червня 1962 року, коли той був у шлюбі з першою дружиною, Іриною Брунець.

Тарас Чорновіл народився 1 червня 1964 року, коли його батько був одружений із Оленою Антонів.