Поранених українських військовополонених моряків буде направлено на обстеження до лікарні – Денісова

Денісова: Нарешті РФ дослухалася до закликів України й усього цивілізованого світу
Фото: Людмила Денісова / Facebook

Протягом майже трьох місяців українські військовополонені моряки Андрій Артеменко, Андрій Ейдер і Василь Сорока, які перебувають у московському СІЗО, так і не одержали кваліфікованого лікування, заявила український омбудсмен Людмила Денісова.

Поранених українських військовополонених моряків Андрія Артеменка, Андрія Ейдера і Василя Сороку, які перебувають у московському СІЗО "Лефортово", буде скеровано на обстеження в лікарню. Про це 19 лютого у Facebook написала український омбудсмен Людмила Денісова.

За її словами, про це повідомила уповноважений із прав людини у РФ Тетяна Москалькова.

"Нарешті РФ дослухалася до закликів України й усього цивілізованого світу надати хлопцям медичну допомогу. Сподіваюся, що заяви пані Москалькової про "углубленное обследование" не обмежаться поверхневим оглядом. Адже за майже три місяці наші хлопці так і не отримали кваліфікованого лікування", – написала Денісова.

25 листопада 2018 року РФ обстріляла і захопила в Чорному морі катери українських ВМС "Бердянськ" і "Нікополь", а також буксир "Яни Капу", які поверталися до Одеси після спроби пройти через Керченську протоку в Азовське море.

Російські силовики затримали 24 українських моряків, пізніше їх заарештували у кримських "судах" і перевезли в Москву. Ейдера, Артеменка і Сороку помістили до лікарні слідчого ізолятора "Матросская тишина", після чого перевели в СІЗО "Лефортово" до інших моряків.

Усім морякам висунули обвинувачення в незаконному перетині кордону РФ. Україна вважає моряків військовополоненими і вимагає відпустити їх.