Поранені військовослужбовці мають отримувати "бойові" весь період перебування у шпиталі – Юлія Тимошенко

Юлія Тимошенко: За чинними нормами під час лікування військовослужбовцям виплачують "голу ставку"
Фото: ba.org.ua

Фракція "Батьківщина" розробила й подала до Верховної Ради поправки до законодавства, які дадуть змогу пораненим військовим отримувати під час перебування у шпиталі не мінімальну ставку, як зараз, а свою зарплату на момент початку лікування. Про це 25 травня повідомили у пресслужбі партії.

"За діючими нині нормами, на час лікування військовослужбовцям виплачується "гола ставка". У випадку рядових і сержантів – це близько 22 тис. грн, офіцери отримують до 27 тис. грн. Ми вважаємо, що це нечесно і неправильно. Держава мусить не лише на словах гідно оцінювати своїх героїв", – сказала голова "Батьківщини" Юлія Тимошенко під час відвідування одного із військових шпиталів Харкова.

У політичній силі зазначили, що у разі ухвалення поправок для кожного пораненого військового до моменту виписування зберігатимуть зарплату, яку він мав на останньому місці служби. На практиці виплати можуть у деяких випадках зрости в кілька разів.

"За 15 місяців війни я особисто відвідала, напевно, більшість військових шпиталів у країні. Наша команда розробила цілий пакет пропозицій, що мають на меті якісно змінити усю систему лікування та реабілітації військовослужбовців. Збереження бойових доплат у період перебування на лікарняному ліжку – лише один із першочергових кроків на тривалому шляху реформування усієї системи", – сказала лідерка "Батьківщини".

У пресслужбі зазначили, що на початку травня Тимошенко внесла на розгляд Верховної Ради пакет поправок, покликаний "кардинально збільшити витрати на лікування, харчування, реабілітацію й протезування солдатів Збройних сил України".