Порошенко: Мене не цікавить, що каже Янукович, не цікавить, що він робить

Порошенко про Януковича: Нехай дає пояснення в країні, де він наробив стільки шкоди
Фото: president.gov.ua

У екс-президента України Віктора Януковича було чотири роки, щоб покаятися, заявив чинний глава держави Петро Порошенко.

Президент України Петро Порошенко заявив на прес-конференції 28 лютого, що йому не цікаво, що говорить і робить підозрюваний у державній зраді екс-президент Віктор Янукович, передає кореспондент "ГОРДОН".

Журналістка запитала у президента, чому, на його думку, Янукович вирішив дати прес-конференцію в Москві 2 березня.

"Слухайте, я вам скажу абсолютно чесно, мене не цікавить, що каже Янукович. Не цікавить, що він робить... Якщо він уважає себе президентом-утікачем, то нехай приїде в Київ. Нехай дає пояснення в країні, де він наробив стільки шкоди", – заявив Порошенко.

Він додав, що до Януковича сформувалося однозначне ставлення в Україні після того, як екс-президент звернувся до російського лідера Володимира Путіна з проханням увести війська.

"Особливо після того, як стало відомо про звернення цього пана до Путіна про введення російських військ, я думаю, що ставлення до нього абсолютно однозначне... Думаю, що більшість українців також не цікавить, що скаже Янукович. У нього було чотири роки, щоб пояснити та покаятися", – додав Порошенко.

У лютому і березні 2014 року, відразу після втечі в Росію, Янукович двічі спілкувався з журналістами в Ростові-на-Дону, стверджуючи, що є "легітимним президентом".

Ще дві прес-конференції він дав у Ростові-на-Дону в листопаді 2016 року, до і після відеодопиту Святошинським судом у справі п'яти колишніх співробітників спецпідрозділу "Беркут", обвинувачених у розстрілі 48 активістів Євромайдану.

В Оболонському суді Києва триває розгляд справи за обвинуваченням Януковича в держзраді, пособництві у веденні агресивної війни і пособництві у посяганні на територіальну цілісність та недоторканність України, що спричинило загибель людей або інші тяжкі наслідки.