Порошенко підписав закон про закріплення в Конституції курсу України на членство в ЄС і НАТО

Порошенко: Нікому європейський та євроатлантичний вибір не давався такою дорогою ціною, як Україні
Фото: president.gov.ua

За словами президента Петра Порошенка, він вбачає свою стратегічну місію в тому, щоб гарантувати незворотність європейської та євроатлантичної інтеграції України.

Президент України Петро Порошенко 19 лютого підписав у сесійній залі Верховної Ради закон про закріплення в Конституції стратегічного курсу України на членство в ЄС і НАТО, передає кореспондент "ГОРДОН".

За словами Порошенка, "скептики бігають по ефірах" і розповідають, що Україну ніколи не візьмуть до НАТО, вона ніколи не буде членом Альянсу.

"Друзі, підкреслюю: і приймуть, і буде", – заявив Порошенко.

Він зазначив, що "нікому європейський та євроатлантичний вибір не давався такою дорогою ціною, як Україні".

"Свою стратегічну місію вбачаю в тому, щоб гарантувати незворотність європейської і євроатлантичної інтеграції. Не пізніше 2023 року подати заявку на членство в Євросоюз і отримати план дій щодо членства в НАТО", – додав глава держави.

7 лютого український парламент ухвалив законопроект про внесення в Конституцію положення щодо стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському союзі та в Організації Північноатлантичного договору. Спікер Верховної Ради Андрій Парубій підписав закон. Того самого дня Рада схвалила проект постанови, яким закликала НАТО надати Україні план дій щодо членства.