Порошенко про повернення в Україну захоплених РФ моряків: На жаль, не чекаю позитивних новин до президентських виборів

Порошенко захопленим морякам: Ми чекаємо вашого повернення
Фото: EPA

Президент РФ Володимир Путін заявляв, що не має наміру вживати заходів для повернення в Україну захоплених моряків до президентських виборів, сказав президент України Петро Порошенко.

Президент України Петро Порошенко вважає, що до президентських виборів Росія не має наміру передавати Україні захоплених військових моряків. Про це він сказав 10 березня в ефірі каналу ICTV.

"На жаль, я не чекаю позитивних новин до президентських виборів. Путін чітко наголосив, що не буде робити жодного кроку", – сказав Порошенко.

За його словами, в разі його перемоги на виборах будуть "чіткі скоординовані дії" для звільнення моряків.

"Ми чекаємо вашого повернення", додав він.

25 листопада 2018 року РФ обстріляла і захопила в Чорному морі катери українських Військово-морських сил "Бердянськ" і "Нікополь", а також буксир "Яни Капу", які поверталися до Одеси після спроби пройти через Керченську протоку в Азовське море.

Російські силовики затримали 24 українських моряків, пізніше їх заарештували в кримських "судах" і перевезли в Москву. Трьох поранених українців помістили в лікарню слідчого ізолятора "Матросская тишина", інших доправили в СІЗО "Лефортово". Зараз усі моряки перебувають у "Лефортово".

Усім українцям висунули обвинувачення в незаконному перетині кордону РФ. Україна вважає моряків військовополоненими і вимагає відпустити їх.