Порошенко закликав США до активнішої участі у звільненні українських політв'язнів у РФ

Порошенко і Мітчелл (праворуч) зустрічалися у Києві
Фото: president.gov.ua

На зустрічі із представником держсекретаря США президент України Петро Порошенко говорив про російську агресію проти України та відповідальність РФ за виконання мінських угод.

На зустрічі у Києві з помічником державного секретаря США Вессом Мітчеллом президент України Петро Порошенко говорив про утримуваних у Росії українських політв'язнів. Про це інформує сайт президента.

"Глава держави закликав американську сторону до більш активного залучення до питання звільнення українських політв'язнів, які утримуються в російських тюрмах, та українських заручників", – ідеться в повідомленні.

На зустрічі також обговорювали ситуацію на Донбасі та першочергові кроки, яких необхідно вжити для досягнення прогресу у мирному врегулюванні конфлікту.

"Скоординовано підходи щодо реалізації ініціативи із розміщення миротворчої місії ООН на Донбасі, включно з неконтрольованою ділянкою україно-російського державного кордону", – зазначили в Адміністрації Президента України.

Сторони акцентували на відповідальності РФ за повне виконання Мінських угод і необхідності продовжувати санкції проти Росії до відновлення суверенітету і територіальної цілісності України, включно з деокупацією Криму.

"Порошенко висловив вдячність американській стороні за тверду і рішучу підтримку в боротьбі з російською агресією. Підкреслено важливість надання Україні військової допомоги та відзначено рішення Вашингтона щодо постачання оборонних озброєнь", – ідеться в повідомленні.

Також американська та українська сторони "скоординували кроки із протидії будівництву проекту "Північний потік – 2".

Збройний конфлікт на сході України почався у квітні 2014 року. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України та проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей.

Україна, США і низка інших держав звинувачують Російську Федерацію у втручанні в конфлікт: використанні регулярних військ у бойових діях на боці бойовиків, постачанні їм зброї та фінансовій підтримці. Російське керівництво відкидає ці звинувачення і стверджує, що РФ не є стороною протистояння.