Портников: Із Трампом відбувається те, що відбувалося практично з кожним американським президентом останніх десятиліть

Портников: Ситуація у світі змушувала нового президента Сполучених Штатів зайнятися саме зовнішньою політикою
Фото: Виталий Портников / Facebook

Кожен з американських президентів, у тому числі Дональд Трамп, приходив до влади завдяки обіцянкам вирішити внутрішньополітичні проблеми, а потім змушений був приділяти увагу зовнішній політиці, пише політичний оглядач Віталій Портников.

Президент США Дональд Трамп так само, як і його попередники, змушений приділяти увагу зовнішній політиці більше, ніж планував. Про це у Facebook написав політичний оглядач Віталій Портников.

"Із Трампом відбувається те, що відбувалося практично з кожним американським президентом останніх десятиліть", – уважає він.

За словами Портникова, кожен із них приходив до влади, "обіцяючи швидке вирішення внутрішньополітичних проблем" і запевняючи громадян, що "зовсім не обов'язково настільки щільно займатися зовнішньою політикою", як це робив його попередник.

"Одначе незабаром зовнішньополітичний уплив країни та поточна ситуація у світі змушували нового президента Сполучених Штатів займатися саме зовнішньою політикою. Тому що це нагальна необхідність. І тому що на цьому терені куди простіше домагатися успіхів, ніж у вирішенні внутрішньополітичних проблем", – написав оглядач.

Він зазначив, що російські коментатори, "які ще нещодавно збиралися роз'їжджати Москвою з американськими прапорами на честь перемоги "нашого Дональда", дивляться на те, що відбувається, "роззявивши рот", тому що їм нема чого сказати.

Трампа обрали президентом США на виборах 8 листопада минулого року, він обійняв посаду 20 січня 2017 року.

Під час передвиборчої кампанії Трампа критикували за симпатію до російського президента Володимира Путіна. Він неодноразово відгукувався про нього в позитивному руслі та припускав, що в подальшому між США і РФ можуть скластися добрі відносини.

Після перемоги Трампа на виборах Путін надіслав йому вітальну телеграму, в якій "висловив надію на спільну роботу з виведення російсько-американських відносин із кризового стану", а також закликав налагоджувати конструктивний діалог між Москвою та Вашингтоном.

12 квітня Путін заявив, що російсько-американські відносини за президентства Трампа не стали кращими, а "ймовірніше, деградували", констатувавши падіння рівня довіри між Москвою та Вашингтоном після перемоги Дональда Трампа на виборах.