Посли країн G7 закликали кандидатів дотримуватися закону під час другого туру виборів президента України

31 березня в Україні відбувся перший тур президентських виборів
Фото: ЕРА

Перший тур президентських виборів в Україні позитивно оцінили з боку місії Бюро демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ, що відкриває шлях до другого туру, повідомили посли країн G7.

Посли країн G7 ("Великої сімки") схвалили висновки місії Бюро демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ про те, що перший тур президентських виборів в Україні мав конкурентний характер і його було проведено у мирній та безпечній атмосфері, повідомила 1 квітня у Twitter прес-служба групи послів G7 у Києві.

"День голосування в першому турі одержав загалом позитивну оцінку, що відкриває шлях до другого туру", – ідеться в заяві послів G7.

Посли "Великої сімки" закликали кандидатів у президенти дотримуватися норм закону під час підготовки і проведення другого туру виборів.

31 березня в Україні відбулися чергові президентські вибори. У них узяло участь 39 кандидатів. Явка виборців, за даними ЦВК, становила 62,8%.

Як заявила 1 квітня голова ЦВК Тетяна Сліпачук, в Україні, очевидно, відбудеться другий тур президентських виборів. Голосування заплановано на 21 квітня.

Удень 1 квітня до ЦВК надійшов перший паперовий протокол із результатами голосування. Офіційні результати першого туру виборів президента України планують оголосити до 10 квітня.

Згідно з даними опрацювання Центральною виборчою комісією України 97,75% електронних протоколів, у шоумена Володимира Зеленського 30,26%, у чинного президента Петра Порошенка – 15,92% голосів. За лідера партії "Батьківщина" Юлію Тимошенко проголосувало 13,38% українських виборців.