Посольство США: Корупція залишається проблемою, яка заважає українцям досягати економічного і політичного прогресу

У дипмісії нагадали, що цього дня п'ять років тому протестувальникам вдалося прогнати корумповану владу
Фото: ЕРА (архів)

Українська влада має остаточно втілити в життя реформи, які викорінять корупцію, повідомили в посольстві США в Україні з нагоди п'ятої річниці втечі екс-президента країни Віктора Януковича.

У посольстві США в Україні заявили, що корупція все ще заважає досягти економічного і політичного прогресу в країні. Про це йдеться в повідомленні дипмісії у Facebook із нагоди п'ятої річниці подій Революції гідності.

"У цей день п'ять років тому протестувальникам із Євромайдану вдалося прогнати корумповану владу. Проте корупція залишається нагальною проблемою, яка заважає українцям досягати економічного і політичного прогресу, якого вони заслуговують", – зазначили в посольстві США в Україні.

На думку американських дипломатів, українська влада має остаточно втілити в життя реформи, яких вимагав народ України.

22 лютого 2014 року, після трьох місяців протестів на Майдані, Верховна Рада визнала президента Віктора Януковича таким, що самоусунувся від посади і не виконував своїх обов'язків, після чого було оголошено нові президентські вибори. Того самого місяця Янукович покинув Україну, зараз із сім'єю проживає в Росії.

24 січня 2019 року Оболонський райсуд заочно визнав Януковича винним у вчиненні державної зради та пособництві у веденні агресивної війни і засудив його до 13 років позбавлення волі. Суд зняв з екс-президента обвинувачення в умисних діях, спрямованих на зміну меж України.