"Треба багато грошей". Зеленський розповів, що програма реформування села розрахована на 9–10 років

Зеленський очікує, що інфраструктурні проєкти в межах реформи в селах будуватимуть за кошт спонсорів чи за підтримки бізнесу
Фото: president.gov.ua
Президент України Володимир Зеленський вважає, що реформу села у країні вдасться реалізувати.

Програма реформування села в Україні "Нове село" розрахована на 9–10 років. Про це в межах форуму "Україна 30" 9 березня розповів президент країни Володимир Зеленський, інформує його пресслужба.

Зеленський зазначив, що молодь і люди працездатного віку зараз покидають села через відсутність роботи. За його словами, унаслідок цього поступово занепадають "й інші сфери життєдіяльності" сільських населених пунктів.

В Офісі президента повідомляли 5 березня, що в межах програми в сільській місцевості побудують "центри тяжіння" за прикладом сервісних зон у Щасті й Новотроїцькому на Донбасі. Там будуть відділення пошти, центри надання сервісних послуг, аптеку з програмою "Доступні ліки", магазини, опорні пункти поліції, пожежні пункти, медичні центри.

"Ми зараз готуємо 1600 інфраструктурних проєктів у кожне село. Програма поки що розрахована на 9–10 років. Половину, 500–600, ми зробимо за найближчі три з половиною – чотири роки", – сказав Зеленський 9 березня.

Президент вважає, що реалізацію таких проєктів можна профінансувати за кошт спонсорів чи за підтримки бізнесу.

"Вважаю, що ми піднімемо цю реформу. Треба багато грошей, але в нас велике бажання", – зазначив він.

Новий КПВВ у Щасті відкрили в листопаді 2020 року. Там створили хаб, у якому жителі як підконтрольних уряду, так і тимчасово окупованих територій можуть скористатися низкою адміністративних послуг та соціальних програм.