"Потрібно більше систем ППО". Шмигаль обговорив із послами G7 пріоритетні потреби України

Обстріли РФ не припиняються, зазначив Шмигаль на зустрічі з послами країн G7
Фото: Денис Шмигаль / Facebook

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль 10 квітня провів зустріч із послами країн "Великої сімки" (Великобританії, Німеччини, Італії, Канади, США, Франції, Японії). Про це глава уряду проінформував у Facebook.

"Україна потребує більшої кількості систем ППО. Це пріоритетна потреба, щоб захистити життя людей та критичну інфраструктуру. Наголосив на цьому під час зустрічі з послами країн G7", – написав Шмигаль.

Він зазначив, що обстріли країни-агресора Росії не припиняються, а атаки окупантів спрямовані проти цивільної та енергетичної інфраструктури України.

"Тому для нас також важлива допомога з обладнанням. Працюємо й над посиленням захисту критичних об'єктів та децентралізацією енергосистеми. Скоординували з послами наші потреби. Обговорили системні рішення для Харкова", – наголосив глава Кабміну.

Окрім того, як розповів Шмигаль, під час зустрічі з послами G7 було обговорено звернення "Укренерго" до ENTSO-E для збільшення можливості імпорту електроенергії до 2,2 ГВт.

Контекст:

Президент України Володимир Зеленський наприкінці лютого 2024 року говорив, що передання Києву 10 ЗРК Patriot кардинально змінило б ситуацію у війні.

Посилення української ППО дасть три критично важливі результати: врятує тисячі людських життів, заощадить значну кількість ресурсів для партнерів, які б витратили на відновлення України, прикриє українські війська та дасть їм змогу переламати перебіг війни проти країни-окупанта РФ, заявили в українському МЗС наприкінці березня.

У квітні Зеленський сказав, що Україні потрібно 25 систем Patriot, щоб повністю закрити небо від повітряних атак країни-агресора РФ.