Позивач відкликав позов про заборону в Україні Партії регіонів

Позов про заборону Партії регіонів відкликали
Фото: ЕРА

Позов про заборону Партії регіонів подала в Окружний адміністративний суд Києва громадська організація "Загальноукраїнське бюро розслідування".

Окружний адміністративний суд Києва розглянув клопотання позивача про відкликання позову з вимогою до Міністерства юстиції України заборонити Партію регіонів. Про це повідомляє прес-служба суду.

"Після виходу з нарадчої кімнати суд оголосив рішення: залишити без розгляду адміністративний позов громадської організації "Загальноукраїнське бюро розслідування" до Міністерства юстиції України, третя особа – політична партія "Партія регіонів", – заявив суддя Володимир Келеберда.

Провадження за позовом почали у вересні 2017 року. Організація просила зобов'язати Мін'юст звернутися до суду з позовом про заборону на території України діяльності Партії регіонів і скасувати державну реєстрацію.

Партію регіонів було створено в жовтні 1997 року. Після подій Революції гідності і втечі екс-президента України Віктора Януковича, який раніше був лідером політсили, із партії масово почали виходити її члени.

У червні 2014 року один із колишніх членів партії (нині – нардеп від Опозиційного блоку) Юрій Мірошниченко розповів на прес-конференції, що партію покинуло приблизно 1 млн осіб, повідомляв "5 канал".

Партію вказано в реєстрі політичних партій Мін'юсту.

У Єдиному реєстрі громадських формувань секретарем президії політсили зазначено колишнього депутата Донецької обласної ради Ігоря Чичасова.