Правоохоронний комітет Ради заслухає Луценка та Авакова з питання охорони порядку на виборах президента

Лідери фракцій Ради занепокоєні можливими фальсифікаціями на виборах, заявив Кожем'якін
Фото: Ростислав Гордон / Gordonua.com

Генеральний прокурор України Юрій Луценко і міністр внутрішніх справ Арсен Аваков виступлять на засіданні комітету Верховної Ради з питань забезпечення правоохоронної діяльності 6 лютого, заявив голова комітету, нардеп від "Батьківщини" Андрій Кожем'якін.

Комітет Верховної Ради з питань забезпечення правоохоронної діяльності заслухає генерального прокурора України Юрія Луценка і міністра внутрішніх справ Арсена Авакова з питання забезпечення публічного порядку під час виборів президента, заявив на засіданні погоджувальної ради парламенту 4 лютого голова комітету, нардеп від "Батьківщини" Андрій Кожем'якін, повідомляють "Українські новини".

Засідання комітету за участю Луценка та Авакова відбудеться 6 лютого. Згідно з порядком денним комітету, опублікованим на сайті Верховної Ради, воно розпочнеться о 15.00.

"Ми на середу запросили й отримали згоду на інформаційні повідомлення від генерального прокурора особисто і від міністра внутрішніх справ Арсена Авакова про гарантування публічної безпеки та порядку під час виборчого процесу і необхідність посилення відповідальності за порушення виборчого законодавства", – заявив Кожем'якін.

Він додав, що лідери фракцій і члени комітету занепокоєні можливими фальсифікаціями на виборах, тому й ухвалили рішення про заслуховування Луценка та Авакова.

28 січня Аваков закликав Верховну Раду ухвалити в цілому законопроект, згідно з яким покарання за злочини проти виборчих прав громадян буде невідворотним.

Вибори президента в Україні призначено на 31 березня 2019 року. Виборча кампанія стартувала 31 грудня 2018 року.

3 лютого Центральна виборча комісія завершила прийом документів для реєстрації кандидатів у президенти – документи подало 90 осіб.