Представник Євросоюзу назвав Медведєва "вічним номером два", якому необхідна психіатрична допомога

Медведєв "ставить нові рекорди гидоти", вважає "Медуза"
Фото: ЕРА

22 лютого представник Європейської комісії із закордонних справ і політики безпеки Петер Стано назвав "дивними" висловлювання заступника голови Ради безпеки країни-агресора Росії Дмитра Медведєва про Україну. Стано процитували в соцмережі Х "DW на русском".

22 лютого з'явилося інтерв'ю Медведєва, у якому він "ставить нові рекорди гидоти", повідомила "Медуза". Експрезидент РФ заявив у ньому, що "за якийсь час" російські військові мають дійти до Києва, який він називає "російським містом" і "загрозою існуванню РФ". Приблизно те саме Медведєв сказав про Одесу, яку нібито "зачекалися в Росії". Також Медведєв видав низку заяв про смерть опозиціонера Олексія Навального й назвав "мерзотниками" росіян, котрі покинули країну й підтримують українську армію, яка воює проти російських окупантів.

"Зазвичай ми не коментуємо застарілих і дивних висловлювань – особливо людей, які відчайдушно шукають уваги, особливо якщо вони вічно є номером два. І хоча чудово, що згадана вами людина публічно ділиться з нами діагнозом про свій психічний стан, єдине, що ми можемо сказати, – це порекомендувати консультацію і психіатричну допомогу", – прокоментував Стано заяви Медведєва.

Представник Євросоюзу зазначив, що "російська держава з тими мільярдами, які вона витратила на незаконну війну проти України, може дозволити собі інвестувати щось у соціальне забезпечення й охорону здоров'я для свого народу".

Євросоюз сповнений рішучості й надалі підтримувати Україну в її боротьбі з російською агресією, наголосив Стано.

Контекст:

Із 7 травня 2008 року до 7 травня 2012 року Медведєв обіймав посаду президента РФ. Саме в цей період, 2008 року, Росія вторглася у Грузію.