Представник Медведчука підтвердив, що він відпочиває в анексованому Криму

За інформацією "Крим.Реалії", сім'я Медведчука володіє у Криму бізнесом, який з'явився там уже після російської анексії
Фото: ЕРА

2 серпня українські ЗМІ написали, що народний депутат від "Опозиційної платформи – За життя" Віктор Медведчук із дружиною перетнув адміністративний кордон із анексованим Кримом на контрольному пункті в'їзду/виїзду "Каланчак". Сьогодні цю інформацію підтвердив прессекретар політика Олег Бабанін.

Прессекретар народного депутата від "Опозиційної платформи – За життя" Віктора Медведчука Олег Бабанін у коментарі "Крим.Реалії" підтвердив, що нардеп в'їхав у анексований Крим.

"Віктор Медведчук перебуває у відпустці як народний депутат і відпочиває із сім'єю у Криму", – сказав Бабанін.

Від подальших коментарів він відмовився.

Видання "Цензор.НЕТ" із посиланням на джерела 2 серпня написало, що Медведчук і його дружина Оксана Марченко перетнули адміністративний кордон з анексованим Кримом на контрольному пункті в'їзду/виїзду "Каланчак". Із ними було ще кілька людей – громадян України.

За інформацією "Крим.Реалії", сім'я Медведчука володіє у Криму бізнесом, який з'явився там уже після російської анексії. Дві фірми в селищі Гаспра записано на дружину Медведчука Оксану Марченко.

Медведчук – один із найбагатших депутатів Верховної Ради, він є одним із сотні найзаможніших українців за версією журналу НВ. Видання оцінило його статки в $133 млн, він посідає 47-ме місце в рейтингу. Політик відомий своїми зв'язками в Росії, він – кум президента РФ Володимира Путіна.

Росія анексувала Крим після силової блокади українських військових частин і незаконного референдуму 16 березня 2014 року. Україна та більшість країн світу не визнають приєднання півострова до РФ. Наразі між материковою Україною та Кримом діє контрольно-пропускний режим, а Київ де-факто не контролює півострова.