Призначення Продана керівником Держфіскальної служби оскаржено в суді

Судове засідання призначено на 15 березня
Фото: Окружний адміністративний суд міста Києва / Facebook

Скасувати розпорядження Кабінету Міністрів України про призначення виконувачем обов'язків голови Державної фіскальної служби Мирослава Продана вимагає екс-заступник голови ДФС Костянтин Лікарчук.

Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження за позовом колишнього заступника голови Державної фіскальної служби (ДФС) України Костянтина Лікарчука щодо призначення виконувачем обов'язків голови служби Мирослава Продана. Про це повідомляє  сайт суду.

Відповідачем є Кабінет Міністрів України.

Лікарчук просить суд визнати протиправним та скасувати розпорядження уряду про призначення Продана в.о. заступника голови ДФС і розпорядження про призначення його в.о. голови Держфіскальної служби.

Судове засідання призначено на 15 березня.

Лікарчука було звільнено з посади заступника голови Держфіскальної служби 7 вересня 2015 року. Тодішній голова ДФС Роман Насіров пояснив це тим, що Лікарчук виявився некомпетентним і саботував рішення керівництва. 3 листопада 2016 року Окружний адміністративний суд Києва визнав розпорядження про звільнення Лікарчука незаконним і зобов'язав поновити його на посаді. Відразу після цього Лікарчук написав заяву про відставку.

Керівником ДФС Продана призначено 3 березня 2017 року, після того як Кабінет Міністрів тимчасово усунув Насірова від виконання службових обов'язків керівника ДФС.

31 січня 2018 року Кабінет Міністрів звільнив Насірова з посади голови ДФС. Національне антикорупційне бюро України підозрює Насірова у зловживанні владою і службовим становищем, що завдало збитків на суму приблизно 2 млрд грн. За даними слідства, на посаді керівника ДФС він ухвалював рішення в інтересах позафракційного депутата Олександра Онищенка, щодо якого розслідують провадження за підозрою у махінаціях із газом.

В.о. заступника голови ДФС Продан став у липні 2016 року.