Прокуратура розпочала кримінальне провадження за рішенням Одеської міськради скасувати перейменування вулиць

Прокуратура розслідує рішення Одеської міськради
Фото: Gordonua.com

В Одеській обласній прокуратурі побачили в рішенні міськради Одеси скасувати перейменування низки вулиць комуністичну пропаганду.

У четвер, 27 квітня, прокуратура Одеської області почала кримінальне провадження у зв'язку з рішенням міської ради Одеси щодо зміни назв вулиць і провулків. Про це повідомили в прес-службі відомства.

26 квітня міськрада затвердила назви 1531 вулиці, провулка, проспекту, повернувши деякі назви вулиць, перейменованих у травні 2016 року. Зокрема,  проспект Небесної сотні знову став проспектом Маршала Жукова, вулиця Романа Шухевича (колишня Ярослава Галана) тепер називається вулицею Захисників Вітчизни, восьми Чапаєвським провулкам, яких назвали на честь загиблих воїнів АТО, знову дали однакові назви – Старокозацькі.

"У прийнятому рішенні вбачаються ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 436-1 КК України (виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів)", – заявили в прокуратурі.

У відомстві зазначили, що в межах провадження ведуть досудове розслідування.

Відповідно до закону про декомунізацію, Михайло Саакашвілі, який обіймав тоді посаду голови Одеської облдержадміністрації, своїм розпорядженням надав нові назви приблизно 300 вулицям, проспектам і провулкам Одеси та населених пунктів Одеської області.