Психіатр Глузман про Савченко: Немає підстав уважати, що вона хвора

Глузман знайомий із Савченко особисто
Фото: Wikimedia.org

На думку президента Асоціації психіатрів України Семена Глузмана, позафракційний народний депутат Надія Савченко є особливою і радикальною людиною.

Президент Асоціації психіатрів України Семен Глузман заявив, що знайомий із позафракційним народним депутатом Надією Савченко і не вважає, що вона хвора. Про це Глузман сказав у коментарі "Обозревателю".

"У мене немає підстав вважати, що вона хвора людина. У нас є спільні знайомі, ми кілька разів дзвонили одне одному. А потім вона попросилася прийти в мій офіс. Ми сиділи півтори або дві години. Вона не просила про допомогу  вона прийшла з проблемою іншої людини", – сказав він.

Семен Глузман уважає, що Савченко – здорова людина.

"Вона особлива людина, радикальна жінка, але ми всі особливі люди. У мене немає підстав вважати, що вона хвора", – додав психіатр.

Водночас Глузман ствердно відповів на запитання, чи вплинула на нардепа її служба в армії.

"Безумовно! Якось я розмовляв з нею. Це була розмова літнього метра з молодою жінкою. Я запитав її: "Надю, коли ви внутрішньо стали солдатом?" І вона відповіла: "У 17 років". Звісно, вона сформована армією, але вона жінка", – відповів він.

Президент Асоціації психіатрів України зазначив, що не розуміє, чи могла Савченко "організувати таку змову".

22 березня парламент України позбавив Савченко недоторканності і дав дозвіл на її арешт. Того самого дня депутата затримали, 23 березня суд має обрати їй запобіжний захід. Савченко підозрюють у підготовці до терористичного акту, змові з метою насильницького повалення конституційного ладу, готуванні до посягання на життя державних діячів.