Рада передала до Конституційного Суду проект закону про перейменування Дніпропетровської області на Січеславську

Перейменування підтримало 240 нардепів
Фото: president.gov.ua

Народні депутати підтримали законопроект про внесення змін до Конституції України щодо перейменування Дніпропетровської області на Січеславську.

Верховна Рада підтримала перейменування Дніпропетровської області на Січеславську. Проект постанови №9310-1 про внесення до порядку денного та передання законопроекту до Конституційного Суду України підтримало 240 народних депутатів. Про це повідомляє кореспондент видання "ГОРДОН".

Автором законопроекту є позафракційний народний депутат Андрій Денисенко.

Альтернативного законопроекту №9310, ініційованого президентом України Петром Порошенком, який пропонував перейменувати Дніпропетровську область на Дніпровську, нардепи не підтримали.

19 травня 2016 року Верховна Рада перейменувала обласний центр Дніпропетровськ на Дніпро. Перейменування відбуваються в межах декомунізації, яка почалася в Україні 2015 року.

20 листопада 2018 року Верховна Рада відхилила постанову про внесення до порядку денного законопроекту №8329 про перейменування Дніпропетровської області на Січеславську і передання його до Конституційного Суду.

21 листопада Порошенко подав до Верховної Ради України законопроект про перейменування Дніпропетровської області на Дніпровську.