Рада позбавила Артеменка мандата

За позбавлення Артеменка мандата проголосувало 244 народні депутати
Фото: Andrii Artemenko / Facebook

29 квітня президент України Петро Порошенко підписав указ про позбавлення позафракційного народного депутата Андрія Артеменка українського громадянства у зв'язку з добровільним набуттям ним у 2005 році громадянства Канади. Сьогодні Верховна Рада позбавила його депутатського мандата.

16 травня під час ранкового засідання Верховна Рада України проголосувала за проект постанови про дострокове припинення повноважень позафракційного народного депутата Андрія Артеменка, повідомляє кореспондент "ГОРДОН".

За відповідний проект постанови проголосувало 244 народні депутати, проти – ніхто, 15 депутатів утрималися.

Самого Артеменка на засіданні не було.

27 лютого він заявив, що має громадянство Канади "і не тільки". Артеменко зазначив, що є автором законопроекту про легалізацію подвійного громадянства.

30 квітня лідер Радикальної партії Олег Ляшко повідомив, що президент Петро Порошенко підписав указ про позбавлення Артеменка українського громадянства у зв'язку з добровільним набуттям ним у 2005 році громадянства Канади.

4 травня цей указ Порошенка оприлюднив депутат від Радикальної партії Дмитро Лінько.

5 травня Державна міграційна служба України підтвердила інформацію про позбавлення Артеменка громадянства.

11 травня стало відомо, що Артеменко звернувся до Вищого адміністративного суду з вимогою визнати незаконним і скасувати указ президента Порошенка про позбавлення його українського громадянства.

15 травня Артеменко заявив, що президент "заблокував йому в'їзд до України".