Єрмак пообіцяв 31 липня "чесний і прямий діалог" між бізнесом і владою щодо податків

Єрмак анонсував "чесний і прямий діалог" між бізнесом і представниками влади 31 липня
Фото: president.gov.ua

Рада з питань підтримки підприємництва в умовах воєнного стану при президенті України Володимирі Зеленському на спецзасіданні 31 липня обговорить ініційований Кабміном законопроєкт №11416 щодо підвищення податків. Про це 30 липня в Telegram повідомив глава Офісу президента Андрій Єрмак.

"Буде чесний і прямий діалог між бізнесом і представниками влади. Наша рада вже продемонструвала власну ефективність, такий рівень комунікації між владою й бізнесом є безпрецедентним", – написав Єрмак.

Він висловив подяку представникам уряду і профільного комітету за те, що вони швидко відгукнулися на пропозицію ради обговорити законопроєкт.

"Сподіваюся, що завтра ми будемо мати відкритий і конструктивний діалог на цій платформі", – наголосив Єрмак.

Член ради, співвласник Monobank Олег Гороховський 28 липня у Facebook назвав "зрадниками" тих, хто пропонує підвищити податки у країні, яка воює.

"Треба чітко розуміти, що в нас спільна мета – нам треба зберегти економіку, яка має забезпечити можливість країни воювати. У нас можуть бути різні погляди, але треба в діалозі знайти рішення. Ми не про "зраду", ми про співпрацю", – написав Гороховський у Facebook 29 липня, коментуючи спецзасідання ради.

Контекст:

Кабмін України 18 липня схвалив зміни в держбюджет на 2024 рік, які передбачають збільшення видатків на оборону на 495,3 млрд грн, а також погодив законопроєкт щодо підвищення податків. Далі його має ухвалити Верховна Рада.