Радник глави Офісу президента розповів, чому Зеленський переїхав на держдачу

Про те, що Зеленський вирушив на ночівлю в державну резиденцію "Конча-Заспа", повідомила програма журналістських розслідувань "Схеми"
Фото: president.gov.ua

Радник глави Офісу президента України Андрія Єрмака Михайло Подоляк заявив, що президент України Володимир Зеленський не хотів виходити з образу простої людини, а "хотів, як у Швейцарії: сідати на велосипед і їхати на роботу".

Переїзд президента України Володимира Зеленського в державну резиденцію "Конча-Заспа" пов'язаний із тим, що колишнє житло глави держави не відповідало вимогам охорони першої особи. Про це розповів радник голови Офісу президента України Андрія Єрмака Михайло Подоляк в інтерв'ю "Стране", опублікованому 2 серпня.

"Його старе житло перебувало в незручному місці, там практично неможливо було забезпечити охорону з боку УДО. Навколо житла президента України мали бути периметри відсікання, щоб неможливо було переглядати вікна із сусідніх будинків, багато процедурних обмежень. А там неможливо було забезпечувати коридори охорони, коли президент виходив із дому", – зазначив Подоляк.

За його словами, Зеленський не хотів виходити з образу простої людини.

"Він хотів, як у Швейцарії: президент сідає на велосипед і їде. Зеленський щиро вірив, що в Україні це теж може працювати. Він не розумів, що Україна – інша країна. Країна конфліктна, країна постійного хайпу", – вважає радник.

Зеленський разом із родиною тимчасово житиме в державній резиденції "Конча-Заспа" після продажу будинку в селі Іванковичі, про це 9 липня повідомив Офіс президента.

Про те, що Зеленський вирушив на ночівлю в державну резиденцію "Конча-Заспа", у програмі журналістських розслідувань "Схеми" (спільний проєкт "Радіо Свобода" і телеканала "UA:Перший") знімали 6-го і 7 липня, ідеться в сюжеті. Журналісти зазначили, що Іванковичі розташовані за 50 кілометрів від "Кончі-Заспи".

"Схеми" стверджують, що в Зеленського також є квартира на вулиці Грушевського в Києві, але там президента давно не бачили.