Разумкову поки не надходило запрошення на засідання фракції "Слуга народу" у Трускавці – прессекретарка

Разумков збирається до Львівської області з робочою поїздкою
Фото: rada.gov.ua
Голові Верховної Ради Дмитру Разумкову поки не надходило запрошення на виїзне засідання парламентської фракції "Слуга народу", яке відбудеться на початку жовтня у Трускавці Львівської області. Про це "Українській правді" 27 вересня повідомила його прессекретарка Ольга Туній.

"Запрошення [до Трускавця] не надходило, але ми не виключаємо, що голова Верховної Ради буде в ці дні на Західній Україні, зокрема у Львівській області", – сказала вона.

22 вересня Разумков також заявляв, що його не запрошували на засідання фракції у Трускавці. Голова партії і перший заступник голови фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко на запитання, чи буде на зборах Разумков, відповів, що не впевнений, оскільки це залежить від стану здоров'я спікера, який тоді перебував на лікарняному через коронавірус. Голова парламенту 26 вересня повідомляв, що видужав.

Контекст:

"Українська правда" з посиланням на джерела проінформувала 21 вересня, що президент України Володимир Зеленський планує провести зустріч із нардепами від фракції "Слуга народу" у Трускавці Львівської області. Видання зазначало, що на зустрічі "буде велика розмова про майбутнє, у тому числі про кадрові рішення".

Спікерка фракції Юлія Палійчук підтвердила цю інформацію. "Це буде не партійний з'їзд, не навчання нардепів, а робоча нарада", – підкреслила вона. Спікерка додала, що місце, де відбудеться зустріч, ще визначають, але, можливо, це буде "одна з областей на заході України".

Корнієнко назвав захід "Великою фракцією", де нардепам розкажуть про план трансформації країни, який президент України Володимир Зеленський презентував під час візиту у США на початку вересня.

У засіданні можуть узяти участь генеральна прокурорка Ірина Венедіктова і керівник Служби безпеки України Іван Баканов, повідомляв Корнієнко.

27 вересня стало відомо, що стратегічне засідання фракції "Слуга народу" відбудеться 1–2 жовтня в п'ятизірковому готелі Rixos-Prykarpattya у Трускавці Львівської області.