Разумков удруге захворів на COVID-19

10 вересня Разумков відкрив засідання Ради
Фото: rada.gov.ua
Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков заразився коронавірусом, його тест на COVID-19 виявився позитивним. Про це спікер парламенту повідомив у Facebook 10 вересня.

Разумков уже хворів на коронавірусну інфекцію в листопаді минулого року.

"Сьогодні, наприклад, такий, на перший погляд, формальний тест перед масовим заходом допоміг виявити хворого, який, сам того не знаючи, міг би заразити кілька сотень поважних гостей. Тест виявив мене", – написав глава Ради.

Разумков зазначив, що 11 вересня планував узяти участь у Ялтинській європейській стратегії. Спікер парламенту сподівається, що йому дозволять виступити дистанційно.

"На жаль, не зможу відвідати захід особисто, адже для дотримання всіх протиепідемічних вимог сьогодні здав тест на коронавірус. Він виявився позитивним", – написав Разумков.

Він додав, що протягом певного часу "перебуватиме на самоізоляції" і працюватиме дистанційно. За словами Разумкова, почувається він добре.

У п'ятницю Разумков брав участь у засіданні парламенту, а також провів брифінг у Верховній Раді України.

Контекст:

Спалах коронавірусної інфекції виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.

Від початку епідемії в Україні підтвердили 2,3 млн випадків COVID-19, померло 54,2 тис. осіб, видужало 2,2 млн пацієнтів.

Разумков, відповідаючи на запитання, чому ще не вакцинувався проти COVID-19, говорив у травні 2021 року, що в нього є антитіла до коронавірусу. "Плюс я свого часу говорив, що буду вакцинуватися за свій кошт. Станом на сьогодні поки, на жаль, у вільному доступі вакцин немає", – зазначав глава Ради.