Резніков про переговори: Шоколад із наших рук росіяни брати відмовилися

Резніков розповів про відмову росіян від частування
Фото: Oleksii Reznikov / Facebook

Російські представники на мінських переговорах відмовилися пригощатися шоколадом, який принесли українські дипломати. Про це розповів віцепрем'єр-міністр України Олексій Резніков.

Якось на переговорах тристоронньої контактної групи з урегулювання конфлікту на Донбасі в Мінську  українські представники хотіли пригостити колег шоколадом, але росіяни від частування відмовилися. Про це в ефірі телеканала "Україна 24" 20 вересня розповів перший заступник голови делегації України в ТКГ Олексій Резніков.

"Ми принесли шоколад, хотіли пригостити всіх присутніх – а з наших рук шоколад російська делегація брати відмовляється. Чомусь вони переживають із цього приводу. Але ж шоколад куплений у Німеччині, у магазині", – зазначив він.

За словами Резнікова, на мінських переговорах українські представники застосовують певну тактику, що "напружує наших візаві".

З іншого боку, і росіяни в перервах та на перекурах поводяться спокійно й толерантно, проте в залі засідань ситуація інша, зауважив віцепрем'єр.

Переговори про врегулювання конфлікту на Донбасі тривають у межах тристоронньої контактної групи (Україна – ОБСЄ – Росія) і "Нормандської четвірки" (Україна – Німеччина – Франція  Росія). Мінськ є місцем зустрічей ТКГ із 31 липня 2014 року.